Effektiv alkoholbehandling på professionelt behandlingscenter

06 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du alkoholiker, og vil du gerne tilbage på rette spor? Så bør du opsøge et behandlingscenter hvor du kan få kompetent alkoholbehandling.

Har en alkoholbehandling nogen effekt?

Måske er du bange for at din alkoholbehandling ikke skal virke – og at du derfor ryger lige lukt tilbage i misbruget igennem efter endt behandling. Det kan være at du tidligere har gennemgået en afrusning efterfulgt af ambulant behandling med eksempelvis antabus. Og dette har højst sandsynligt ikke haft nogen langsigtet effekt.

Antabus er et kemisk middel som interagerer med alkohol i det menneskelige fordøjelses system. Drikker du alkohol mens du er i antabus behandling vil det resultere i voldsomme opkastninger og andre sygdoms symptomer. Problemet med antabus er for det første at det er en midlertidig løsning. Og for det andet virker antabus ikke som skræmme taktik for inkarnerede alkoholikere idet de oven for nævnte virkninger på ingen måde overgår de abstinenser en sådan vil opleve ved fraværet af en vis promille i kroppen.

I stedet bør du som alkoholiker opsøge en længere varende behandling på et misbrugscenter. Her vil du kunne gennemgå afrusning under trygge, overvågede forhold. Og efterfølgende vil du modtage den rette terapi og behandling som resulterer i succesfuld afvænning

Hvordan foregår en alkoholbehandling på et misbrugscenter?

Når du henvender dig på et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien vil du blive tilset af sundheds fagligt personale og – om nødvendigt – indlagt til afrusning. Her efter vil du blive indlogeret i et værelse på centeret, hvor du skal bo under hele behandlings forløbet. Dette vil typisk tage omkring fem uger. Du vil modtage individuel terapi og deltage i gruppeterapi forløb efter Minnesota kurens metoder.

Hvis du er interesseret i at høre mere om alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien kan du kontakte en af de dygtige misbrugskonsulenter via https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/