Det kræver sit at skulle udskifte vinduer

05 June 2019
Anders Lundtang Hansen
Det kræver sit at skulle udskifte vinduer

Tror du bare lige, at det med at udskifte vinduer “bare” handler om, at du tager et vindue op og sætter et nyt i?

Så er du vist lidt naiv.

Du skal have udstyret til at tage de gamle vinduer ud, for det duer ikke at have huller i yder- og indermuren mere end højst nødvendigt, så der siver varme ud, eller – værst af alt – det kan storme ind, og så bliver insekter tiltrukket af lyset indefra, som nu kan komme direkte ind uden besvær.

Derfor skal man sætte det nye vindue op kort efter, man har taget det gamle ud.

Og har man at gøre med nogle gamle vinduer, så kan disse være slidte og have sat sig fast gennem tiden, hvis det blandt andet er vinduer med rammer af træ, der har udvidet sig og trukket sig sammen, som temperaturerne har skiftet gennem tiden.

Så når man fjerner disse, så kan der være dele, der bliver siddende fast, eller man får revet en del af rammefortøjningerne med ud også, når man fjerner det gamle vindue, og så passer rammen ikke længere til det nye vindue, som skal sættes op.

Og denne proces skal du som bekendt gennemføre ved alle vinduerne i dit hus, og det kan ende med at blive mange.

Desuden skal du lægget et budget for, hvad du vil bruge på de nye vinduer, hvor mange mennesker du skal have til at hjælpe dig med arbejdet, eller vil du ligefrem have professionelle håndværkere til at klare arbejdet for dig?

Så er der også tiden på året, hvor det skal gøres, og hvis udskiftningen med vinduerne skal ske over flere dage, så kan det blive svært at finde flere sammenhængende dage i Danmark, hvor vejret er godt nok til det.

Du kan have fået hovedpine af at læse alle disse ting, så hvorfor ikke få renoveringshjaelp.dk til at hjælpe dig med mange af aspekterne ved udskiftning af vinduer.