Det er vigtigt med en tilpas egnet sovepose, når der er brug for den

24 May 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

De færreste af os ville vælge at sove i en sovepose, hvis vi var indenfor i vores eget hjem; det ville måske være til nøds, når man var på lejrskole i en kold bygning, eller man bare ikke havde andre muligheder at gøre godt med.

Vi ville i hvert fald hurtigt forsøge at finde på en erstatning, der nok havde med en dyne og hovedpude at gøre.

Men den slags er oftest lidt for bøvlet at have med ude i naturen, på camping, i et telt, i et shelter og meget andet, når der er tale om at sove udendørs, så man bliver nødt til at finde en lettere løsning.

Den slags falder så på en sovepose, fordi den er let at pakke sammen, og man kan have hele kroppen samlet nede i den, så man fryser mindre, hvis vejret er koldt.

Så når man har brug for sådan en sovepose, så skal det også virkelig være en af de bedste på markedet.

En sovepose skal ikke være en andenrangsmodel

Om det så er sjældent eller tit, man sover udenfor, så skal man vælge gode soveposer til det formål, fordi det kan betyde forskellen på, om man sover godt igennem, eller man vågner syg og svag – og så kan man efterfølgende tage nogle dumme beslutninger, hvis man er helt groggy af at sove dårligt.

Man skal nemlig ikke undervurdere en god søvn, og den er mindst lige så vigtig, når man sover ude, fordi man her er udsat for elementernes rasen.

Så du skal have en sovepose af et godt materiale, du kan holde dig varm i og som der passer til dig i længde og rummelighed.

Den skal også være let at folde sammen og tage med på farten.

Har du ikke en god sovepose, så er det med at anskaffe sig en ny hurtigst muligt.