Derfor er en boligadvokat en god ide

04 March 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Uanset om du skal købe eller sælge en bolig kan du med fordel kontakte en boligadvokat. Hvis du skal sælge kan han rådgive dig til at finde den bedste salgsløsning. Hvad enten det er via en ejendomsmægler eller budrunde. Han vil også kunne hjælpe med at forhandle med ejendomsmægleren om at få en bedre og billigere pris for deres service. 

Står du og skal købe en bolig kan du også med fordel allerede fra du kigger på mulige boliger få boligadvokaten med. Han har erfaring med at læse og vurdere tilstandsrapporter og sikre at fejl og mangler bliver lavet eller der bliver givet et nedslag i prisen. Han har kendskab til lokalplaner og fortælle om der er planer på vej i området som kan have betydning for om du har lyst til at bo i området. Det kan være alt fra en ny park til en motorvej i baghaven. Er du ikke selv den bedste forhandler eller har du svært ved se udover din forelskelse i dit nye hjem kan han også forhandle pris og andre fordele på dine vegne.

Husk tinglysning

Tinglysningen af skødet er dit bevis på at boligen tilhøre dig og først når begge partner, køber og sælger, er handlen gået endelig igennem. Et skøde indeholder sælger og købers navne og købssummen samt finansieringsform.

Det sker ofte først lang tid efter at du har overtaget boligen og er flyttet ind. Derfor er det vigtigt at have en boligadvokat til at sikre, at det juridiske bliver gjort så det går så hurtigt og nemt, som muligt og skødet ikke bliver sendt retur med anmærkninger. Hvis sælger har gæld kan hans kreditorer nemlig forsat tage pant i ejendommen, indtil tinglysningen er gået i orden. I dag foregår en tinglysning digitalt og der underskrives med NemID. Danmark er det første land i verden der overgik til digital tinglysning.