Derfor er det sundt at have en hund

20 January 2020
Annemette Poulsen
Derfor er det sundt at have en hund

Der er i dag flere og flere danskere, der vælger at udvide familien med et pelset familiemedlem. Og her er det både katte og hunde, der vinder frem, dog er det stadig hunden, der er mest populær – og det er der flere gode grunde til. Det er nemlig sundt for en familie især med børn at have sig en hund. For det første giver den en form for tryghed og sikkerhed, idet den ikke vil lade nogle komme inden for døren uden at give en lyd fra sig. Derfor vil du som forælder have en større ro i maven, når dit barn er alene hjemme.

 

Den giver tryghed og fjerner ensomhed

Derudover sørger en hund for, at man aldrig føler sig alene eller ensom. Den er der altid til at underholde og give trøst, lige såvel som den har behov for, at der er nogle, der tager ansvar for den. Det handler således om at skabe sig et gensidigt forhold til sin hund, som bunder i glæde. Det er for eksempel noget, der kan komme til udtryk, når du ligger i sengen og har behov for en, der tager sig af dig, eller omvendt når din hund har brug for ta komme ud og mærke den friske luft og løbe omkring.

 

Lad dine børn føle ansvar

Derudover lærer en hund børn at tage et ansvar, og det betyder, at du får nogle børn, der er bedre til at vise omsorg. De ved, at hunden har behov for dem, hvad angår for eksempel maden. Sidst men ikke mindst er en hund blot sød og blød, og derfor bringer den også glæde bare ved den måde, som den ser ud på, og når man kan sidde roligt og kæle for den. Læs mere om de mange forunderlige dyr og den glæde, de kan give dig i hverdagen lige her.