Bryg nemt din egen øl

10 May 2021
Tina Høy

editorial

Er du begyndt at interessere dig for ølbrygning og overvejer at starte din egen lille produktion? Det er en sjov hobby med mange muligheder at udforske – og samtidigt ret populær hos vennerne. De fleste vil gerne nok være prøvekaniner og sige deres mening om det, du udvikler. 

Det kan også være, du har brygget øl i et stykke tid og gerne vil vide mere om, hvad der er af muligheder, eller du mangler måske noget udstyr.  

Uvalg af brygudstyr, fadølsanlæg mm.

Albryg kan tilbyde et stort udvalg af brygudstyr, diverse brands indenfor øl samt fadølsanlæg, kurser, bøger og gavekort. Grisp Malting er startet af brødrene Frederik og George Smith fra Little Ryburgh i 1870, og maltningen er elsket og arbejdet med lige siden. Firmaet blev endda bombet under 2. Verdenskrig, men det fik dem kun til at stoppe op i 2 år.  

De anvender både klassiske og mere moderne teknikker til at lave deres lækre og helt særlige bygmalte. Den mest eftertragtede malt er Maris Otter, der giver en fyldig og kraftig smag til din øl og kan benyttes op til 100% som basismalt. Torrefied Oat er ligeledes populær. 

Grips Malting benytter sig af brancheeksperter og samarbejder med håndværksbryggerier i Storbritanien, Japan, Europa og Nordamerika. De bryggede 425.000 tons malt i år 2016. Albryg sørger for importen af malten fra Grips Malting.

Nemt at starte ølbrygning

På https://www.albryg.dk/brands/crisp-malting-group kan du se begyndersættet, der er godt, hvis du lige skal til at starte. Du kan på den måde let prøve af, om denne hobby er noget for dig, da det ikke er dyrt eller besværligt at bruge begyndersættet. Hvis du vælger deluxe-sættet kan du måle restsukkeret i dit bryg med hydrometer. Hvis du derudover køber 1 beer kit, kan du brygge 9-22 liter øl. Værsgo’ at sætte i gang som egen brygmester!