Bevar tandsættet stærkt og sundt med regelmæssige tandlæge besøg

04 May 2020
Astrid Pedersen

editorial

Du ved det sikker udmærket godt i forvejen: Dine tænder skal efterses af en tandlæge med jævne mellemrum. Faktisk bør du helst besøge din tandlæge en gang hvert halve år. På den måde for tandlægen en realistisk chance for at opdage og behandle eventuelle dårligdomme og lidelser i dine tænder og i dit tandkød. Og så sparer du dig selv for langtrukne og smertefulde behandlinger, som oven i købet er dyre.

Hvordan kan et tandlæge besøg hver sjette måned hjælpe mig?

Det kan godt være at du tænker, at dine tænder har det fint. Det bløder ikke fra tandkødet når du børster dine tænder, og du føler hverken dunken eller vedvarende smerter i tænder eller gummer Men dette er ikke nødvendigvis et tegn på, at der ikke er ansatser til problemer i dine tænder eller i dit tandkød. Du har blot ikke opdaget dem endnu.

Din tandlæge kan ved hjælp af røntgen udstyr og ultralyd opdage tilløb til eksempelvis parodontose eller karies. Disse kan nemlig sidde mellem tænderne eller under tandkøds randen, hvor de ikke kan ses med det blotte øje. Får en syreskade eller en tandkøds betændelse lov at udvikle sig, kan det i det lange løb føre til huller i tænderne, tandrods betændelse, rodspids betændelse eller den farlige parodontose, som faktisk nærmest ikke er til at slippe af med igen.

Alle disse lidelser kræver dybdegående behandlinger som både kan komme til at gøre rigtig ondt på dig og på din pengepung. Derfor er det en rigtig god idé at passe dine tandlæge besøg, hvor du foruden en grundig undersøgelse også får en tandrensning oven i hatten. Du slipper således af med tandsten, samtidig med at du mindsker risikoen for huller i tænderne. Og så får du samtidig frisk ånde og glatte, skinnende tænder.

Du kan bestille tid til tandeftersyn og rensning hos din tandlæge i århus på stjerneklinik.dk