Behøver ens Peugeot 3008 1,2 e-thp 130 active være ny?

19 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har længe tænkt over det, og du har nu slået dig fast på, at du virkelig godt kunne tænke dig at eje en Peugeot 3008 1,2 e-thp 130 active.

Det behøver jo ikke være den bil, du ejer resten af livet, for selvom sådan en bil virkelig er funktionel og holdbar, så kan den ikke holde evigt, og måske kunne du godt tænke dig at udskifte den senere til en anden model eller en helt anden type af bilmærke.

Vi vil dog ikke beskæftige os med det med, at det i mange tilfælde bedst kan svare sig at købe en bil brugt, for det vil det virkelig kunne med tanke på, hvor høje de danske afgifter er, når man vil købe bil fra ny, og det kan man synes om, hvad man vil, men det kommer nok ikke til at ændre sig radikalt – tværtimod.

Afgifterne er blevet sat ned på en del nyere biler, men det gælder måske ikke altid en Peugeot 3008 1,2 e-thp 130 active.

Derfor antager vi i denne artikel, at du skam har råd tilsådan en Peugeot, om den så skal købes fra ny eller brugt, men derfor er der måske andre ting, der kan spille ind på, om det kan svare sig for dig at købe den brugt eller ny.

For hvis det nu er en bil, der skal supplere bilerne i indkørslen derhjemme til et andet familiemedlem, eller man skal bruge den til en samling eller sjældne kørsler, så kan det måske bedst svare sig at købe den brugt.

Skal man køre i den hver dag, så kan den nok holde i længere tid, hvis den er helt ny, men omvendt er en brugt bil nok også kørt lidt til – og det behøver jo ikke betyde flere tusinde kilometer.

Desuden kan du nok få mere for din Peugeot 3008 1,2 e-thp 130 active, når du skal sælge den senere, hvis du selv købte den fra ny, og du er den eneste ejer på den.