Vælg det rigtige brygudstyr

28 September 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Det kan være fristende at gå efter det største, dyreste og flotteste brygudstyr, hvis man har besluttet sig for at investere i et brygudstyr. Men i virkeligheden behøver det største og nyeste indenfor brygudstyr slet ikke kunne opfylde de behov du har.

I stedet for bør du starte med at få afdækket dine behov. Det kan du blandt andet gøre med hjælp af personalet, som kan komme med råd og vejledning så du får valgt det rigtige. Det kan sagtens være et langt billigere brygstyr, hvor du har mulighed for at købe tillægsudstyr til efterhåndende, som behovet opstår. Du kan læse mere om brygudstyr her https://www.hjemmebryggeren.dk/brygudstyr.

Ølbrygningen er ældgammel

Hjemmebryg er ikke, som hvad mange måske tror, noget nyt, men noget som har hørt til kvindernes pligter de sidste 5000 år, men et stop i få år og her kun i storbyerne. I 1525 blev det første bryggerlaug stiftet i København af mændende som havde fundet ud af at der var penge i at brygge øl og derfor fratog kvinderne for ansvaret.

Det var ellers en opgave som op gennem tiden, som har ligget hos kvinderne og det har ikke været en lille opgave. Øllet har været en vigtig del af befolkningens diæt, sammen med brødet og i lange perioder har det været normen at drikke op til fem liter øl dagligt. 

Husk de rigtige glas

Når du skal drikke din nybrygget øl, er det vigtigt at du bruger det rigtige glas, så du får mest ud af de forskellige smagsnuancer som findes i øllet. Start med at sikre dig at glasset er helt rent og fri for gamle fedt og sæberester. 

Det sikre at skummet ikke forsvinder med det samme og øllet bliver flad. Vælg også et glas, som minder om et vinglas. Dermed får du mest ud af smagsnuancerne.