Hvornår har man et alkoholproblem?

15 January 2020
Astrid Pedersen
image

editorial

Rigtig mange tusind danskere har et alkoholproblem – og det handler ikke blot om ikke at kunne drikke uden at få i brædderne! Et alvorligt alkoholproblem udmønter sig faktisk som oftest i en høj tolerans over for alkohol. Når du over en længere periode har indtaget massive mængder af alkohol på daglig basis, vil din tolerans stige med tiden. Dette betyder, at du skal drikke mere alkohol for at opnå det, der kaldes for din funktions promille.

Funktions promillen betegner det kvantum af alkohol, som skal være til stede i dit blod før du føler at du kan gennemføre hverdagen. Når toleransen stiger, stiger funktions promillen også. Det er ikke ualmindeligt for en hardcore alkoholiker at indlede dagen med en halv eller en hel flaske vodka for overhovedet at kunne stå ud af sengen.

Den høje tolerans er dog ikke et udtryk for at du ”tåler” alkoholen bedre end dine ikke alkoholiserede medmennesker. Din krop og hjerne tager i høj grad skade af dit høje alkohol indtag. Alkohol er trods alt et opløsningsmiddel som nedbryder vævet i de indre organer, samtidig med at dine kognitive evner forringes som følge af hjerneskaden. Og søger du ikke hjælp, mens du endnu er i stand hertil, vil du risikere, at det er for sent. Med tiden vil din evne til selvransagelse og erkendelsen af dit alkoholproblem også forsvinde – og så lever du på andres nåde og barmhjertighed.

Få kvalificeret hjælp til løsning af dit alkoholproblem

Det er rigtig vigtigt, at du opsøger den rette hjælp fra professionelt hold. En effektiv alkoholbehandling foregår som regel på et misbrugscenter, hvor du indlogeres. Indlogering på et misbrugscenter minimerer dine muligheder for at falde tilbage i alkoholisme, da du ikke vil have adgang til alkohol under opholdet.

Du kan læse mere om behandling af alkoholikere på behandlingscentersoebypark.dk