Køb ejerlejlighed med hjælp fra en boligadvokat

20 maj 2021
Astrid Pedersen

Står du for at skulle købe en ejerlejlighed – måske endda din første af slagsen? Så bør du sørge for at få den rette rådgivning omkring dit køb.

Alt for mange boligkøbere – i særdeleshed førstegangs købere – ender med at få forvandlet deres boligdrømme til sande mareridt. Dette kan ske ved at man kommer til at sætte sig for dyrt i forhold til sin indtægt og derfor bliver nødt til at sælge igen.

Der ud over er der en del som får grimme økonomiske overraskelser når de køber bolig. Det kan for eksempel være i form af stigende ydelser til dækning af de fælles udgifter i foreningen på grund af planlagt vedligeholdelses arbejde. Det er meget vigtigt at man ved køb af ejerbolig sætter sig grundigt ind i diverse dokumentation som kan afsløre denne form for aktivitet samt andre forhold som kan have indflydelse på økonomien i boligen.

Foruden nært forestående projekter i foreningen kan der være tale om en mangelfuld drift eller en sløj økonomisk administration. Der kan for eksempel være optaget tvivlsomme lån i ejendommen hvilket i værste fald kan føre til teknisk insolvens blandt de enkelte ejere i foreningen. Og denne situation ønsker du ikke at komme til at stå i, hvorfor det er vigtigt at du får hjælp til din bolig handel hos en uvildig rådgiver.

Hvem kan yde uvildig og nøgtern rådgivning ved køb af ejerlejlighed?

En boligadvokat vil være dit bedste bud på en kyndig og neutral bolig rådgiver som kan hjælpe dig med at få styr på formalia omkring din nye ejerbolig. Din boligadvokat vil kunne hjælpe dig med at gennemlæse den nødvendige dokumentation og dermed give dig de stærkeste forudsætninger for at styre sikkert uden om de værste fælder og faldgruber.

Du kan læse mere om boligadvokatens ydelser i forbindelse med køb af ejerlejlighed på eBoligadvokat.dk.