Hvem kan låne online?

14 april 2020
Pia Nielsen
Hvem kan låne online?

Alle kan i princippet låne online – så længe kravene er opfyldt, og der betales tilbage. Går du rundt med nogle uopfyldte drømme, som du ikke ved, hvordan du skal finansiere? Måske et lækket kværn? En rejse til sol og sommer? Virkeliggør dine drømme med et online lån – læs videre her, om du opfylder kravene til at kunne låne. 

 

Hvad er kravene til at låne online?

Der er få, men ofte de samme krav til at låne online, hos de fleste udbydere. Reglerne i Danmark siger, at du skal være fyldt 18 år for at kunne låne. Dette gælder naturligvis også hos online udbydere. Skal du låne særligt store beløb, kan krav om aldersgrænsen også være højere – for eksempel 25 år. 

Du skal være dansk statsborger og have et fast arbejde. Disse to krav handler om, at låneudbyderen skal sikre sig, at du kan betale tilbage – og som dansk statsborger har du et socialt sikkerhedsnet, der garanterer dagpenge eller kontanthjælp, hvis du skulle miste dit arbejde. 

Sidst, men ikke mindst, må du ikke være registreret i RKI, når du ønsker at tage online lån. En RKI-registeret bliver hos låneudbydere betragtet som en dårlig, eller i hvert fald, usikker betaler og dermed en større risiko for, at låneudbyderen ikke får sine penge igen. Du stiller ikke sikkerhed ved et online lån, så udbyderne er nødt til at sikre sig på andre måder. 

Opfylder du ikke alle krav?

Fortvivl ikke, hvis du ikke kan opfylde alle krav – bortset fra din alder. Aldersgrænsen på min. 18 år er desværre ufravigelig, men har du ikke et dansk statsborgerskab, er uden fast job eller står du i RKI, så er der alligevel en mulighed for at låne. Nogle udbydere låner til dig trods dette – ofte mod lidt dyrere renter eller andre krav som eksempelvis en kautionist.